Voeding en beweging in het lager onderwijs
MOEV SCHOOLONDERSTEUNING
WATERPAS
Voldoende water drinken is voor veel kinderen niet gemakkelijk. Maar ze samen op school de uitdaging laten aangaan, maakt dat het net iets eenvoudiger. Met Waterpas worden kinderen op een speelse manier gemotiveerd om regelmatig water te drinken.
​
OOG VOOR LEKKERS
Jouw school kan leerlingen aan een gezond tussendoortje helpen: vraag een subsidie aan voor 10 weken fruit-, groente- en/of melkbedeling op school. En maak gerust gebruik van het gratis lesmateriaal en alle andere ondersteuning en begeleiding. Je krijgt vanzelf oog voor lekkers!
​
HET LAND VAN CALCIMUS
Ga op ontdekkingstocht naar het land van Calcimus en leer je leerlingen dat gezonde voeding belangrijk is. Om Calcimus te bereiken moeten ze opdrachten uitvoeren, vragen beantwoorden, raadsels oplossen…
​
EDUCATIEF MATERIAAL
Ga aan de slag met deze materialen!
​
Hang een affiche op van de voedings- en beweegdriehoek
Interactieve les met magneetbord voedingsdriehoek en beweegdriehoek
Hang een affiche op over gezonde tussendoortjes
​
Hang een affiche op over gezonde dranken
​
BRENG RUST EN BEWEGING IN DE KLAS
Vernieuwde bewegingstussendoortjes brengen een klasgesprek rond mentaal welbevinden in beweging.
Het mentaal welbevinden is niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. En gelukkig maar! Hoe kan jij op een toegankelijke manier het thema welbevinden in de klas aanbrengen? Via ons nieuw project ‘Voel je goed met Luuk & Warme William’ worden leuke bewegingstussendoortjes gekoppeld aan het welbevinden van de leerlingen. Voor dit aanbod slaan Luuk, Warme William en Gio Kemper de handen in elkaar.
​
Interesse? Neem contact op met natalie@logozenneland.be
​
GEZELSCHAPSPEL LEKKERBEKJES
Lekkerbekjes’ maakt van proeven en bewegen een spel. Letterlijk. Want dit gezelschapsspel dat je bij Colruyt en DreamLand vindt, valt bij iedereen in de smaak. En het brengt klein en groot in beweging.
​
WORKSHOP GEZOND BROODBELEG
Elke dag de klassieke boterhammen met vleeswaren, kaas, choco,... Maar mag het ook eens iets anders zijn? Tijdens deze kookworkshop maken we samen een drietal alternatieve soorten broodbeleg.
Hieraan is wel een kostprijs verbonden. De lesgever ontvangt 120 euro + vervoersonkosten per sessie. Een sessie duurt 2 lesuren. Wil je dit als leerkracht zelf met de leerlingen doen? Dan kan ook. Met dit draaiboek kan je zelf aan de slag.
​
DE PROEFKAMPIOEN
Proeven is iets dat kinderen moeten leren, met vallen en opstaan. Om scholen en ouders een handje te helpen bij de smaakontwikkeling van kinderen is er De Proefkampioen. De Proefkampioen is een educatief project voor kinderen van 3 tot 8 jaar.
​
LEKKER GEZOND
Welke tussendoortjes ‘blaken van gezondheid’? Welke voedingsmiddelen laten je leerlingen best zoveel mogelijk links liggen? En comment kunnen ze hun courses doen en Français? Het educatief pakket schotelt op deze en véle andere vragen een hapklaar antwoord voor. Het pakket is geschikt voor de 1ste, 2de en 3de graad lager onderwijs.
​
BEWEGINGSTUSSENDOORTJES
LUUK laat je leerlingen minder zitten in de klas. Ontdek dit project voor het lager onderwijs.
​
​
Met bewegingstussendoortjes laat je je leerlingen meer bewegen tijdens de schooldag en beperk je lang stilzitten tijdens de lessen. Met de flexabanden kan je op een heel eenvoudige manier bewegingskansen bieden aan de leerlingen.
​
BEWEGINGSQUIZ
Sloop de muren van je klaslokaal of sporthal en trek erop uit met je leerlingen. Leuke vragen, doe-opdrachten, meerkeuzevragen én een gezonde portie beweging? Deze mix vind je in de nieuwe bewegingsquizzen voor lager en secundair onderwijs. Ontdek deze gratis nieuwe tool met specifiek per graad uitgewerkte vragen. Aan jou de keuze om op stap te gaan met pen en papier of te zoeken naar de QR-codes.
​
BEWEEGBUDDY
​
De Beweegbuddy doorbreekt samen met zijn vriend Luuk het lange stilzitten in de klas en brengt kinderen van het derde en vierde leerjaar in beweging doorheen de schooldag.
MOEV en Sport Vlaanderen leiden je doorheen het spiksplinternieuwe leerkrachtenplatform boordevol toegankelijke opdrachten voor elke leerling en elke klasleerkracht. Ontdek hoe jouw klas van de animatiefiguur Beweegbuddy een échte Klasbuddy kan maken.
​
Meer info? Contacteer natalie@logozenneland.be